V rámci rozvoja medzinárodnej spolupráce a dobrých vzťahov so včelármi a odborníkmi sme boli pozvaní a osobne sme sa zúčastnili významného podujatia pre včelárov v Slovinsku. Potravinársky a poľnohospodársky veľtrh Agra sa konal v Slovinskom meste Gornja Radgona a pri príležitosti jeho 60. ročníka bol jeden deň venovaný špeciálne včelárom.

Podujatie začalo už v dopoludňajších hodinách odbornou prednáškou viceprezidenta Zväzu včelárov Rakúska Ing. Josefa Niklasa. Nasledovalo prvé stretnutie práporčíkov včelárskych spolkov a oblastných včelárskych spolkov. Prezident Včelárskeho spolku Slovinska Boštjan Noč vyzdvihol dôležitú úlohu včelárov a rozprával aj o potrebách a budúcnosti včelárstva.  

Súčasťou bolo aj 21. medzinárodné hodnotenie (súťaž) medu s účasťou včelárov zo Slovinska, Slovenska, Chorvátska a Rakúska. 

Sme radi, že sa nám aj tu podarilo obhájiť kvalitu a z viacerých kategórií sme si domov odniesli 4 zlaté a 1 bronzovú medailu.  Odovzdávanie cien bolo počas slávnostného ceremoniálu. Ocenenia udeľovala Ministerka Irena Šinko spolu s prezidentom včelárskeho spolku Slovinska, medovou kráľovnou Slovinska a ďalšími.

Sme radi že sa nám darí stále viac rozvíjať medzinárodne vzťahy a propagovať tak našu krajinu v zahraničí. 

VOLANSKY HONEY -Lesný med ...........Zlato

VOLANSKY HONEY -Kvetový med ........Zlato

VOLANSKY HONEY -Agátový med ........Zlato

VOLANSKY HONEY -Med do kávy a čaju .....Bronz

Med Zmiešaný Lesný......Zlato